X
Menu

ADMITEREA IN CENTRU

Majoritatea potentialilor beneficiari de servicii sociale aleg caminul nostru datorita recomandarilor celorlalti beneficiari sau ale familiilor acestora, recomandarilor altor unitati specializate (spitale, unitati de asistenta sociala, alte asociatii si fundatii). Admiterea in centru se realizeaza in baza unei proceduri de admitere.

ETAPELE ADMITERII /

Informatii si pasi in detaliu

Manifestarea intentiei de a beneficia de serviciile sociale

- Cand se acorda serviciile sociale? Serviciile sociale se acorda la solicitarea persoanei in cauza, a familiei acesteia sau a unui reprezentant legal/ apartinator, in urma semnalarii unei situatii de nevoie sociala/medicala de catre orice alta persoana, precum si din oficiu. De asemenea, exista cazuri in care solicitarea pentru acordarea de servicii sociale poate fi adresata si de un alt furnizor de acest tip de servicii sau de alte unitati, cum sunt spre exemplu spitalele.

- Ce forma trebuie sa aiba solicitarea pentru acordarea serviciilor sociale? Pentru a beneficia de serviciile sociale solicitarea trebuie sa fie scrisa si sa fie de forma unei cereri de internare (puteti descarca formularul de aici).

- Cate locuri sunt disponibile si cand se poate face cazarea? In momentul de fata unitatea noastre dispune de 54 locuri, de aceea inregistram cererile de admitere si in functie de gradul de ocupabilitate va vom oferi un raspuns in cel mai scurt timp posibil.

Analiza starii de sanatate

- Ce presupune analiza starii de sanatate?
Aceasta se refera la analiza fiselor medicale existente in dosarul solicitantului pentru a constata daca in cadrul unitatii exista resurse suficiente pentru acordarea serviciilor medicale de care are nevoie persoana in cauza.

Evaluarea situatiei familiale, sociale si economice

- De ce este necesara o astfel de evaluare?
Intocmirea anchetei sociale este necesara pentru a verifica daca persoana in cauza se incadreaza in criteriile de eligibilitate emise de unitatea noastra. Evaluarea initiala se realizeaza de echipa formata din: medic, asistent social, asistent medical, lucrator social, etc.

Comunicarea deciziei

In functie de toate detaliile mentionate mai sus, precum si in functie de numarul de locuri disponibile, se va contura raspunsul final in ceea ce priveste admiterea in caminul pentru batrani Rebeca. Apoi se va comunica solicitantului decizia luata in urma analizei situatiei socio-medicale a potentialului beneficiar.

- Care este urmatorul pas daca raspunsul comunicat este unul pozitiv?
Daca raspunsul este pozitiv beneficiarul este informat despre drepturile si obligatiile sale, despre serviciile si facilitatile oferite precum si despre regulamentul de organizare si functionare a centrului. Ulterior se perfecteaza un contract de furnizare de servicii socio-medicale intre centrul nostru si beneficiar, precum si un act aditional al contractului.
- Ce se intampla in cazul unui raspuns negativ?
Daca admiterea in centrul nostru nu este aprobata, conducerea va emite in scris o decizie de respingere si va anunta solicitantul (persoana in cauza, familia, reprezentantii sau apartinatorul). In decizia de respingere vor fi mentionate motivele respingerii.

INSCRIERE

Am explicat in detaliu fiecare etapa pentru a vedea exact ce presupune admiterea in centrul nostru. Daca doriti sa va inscrieti pentru un loc in Caminul pentru Varstnici Rebeca puteti completa o cerere de internare si o puteti trimite la adresa de email a caminului.

Daca doriti si mai multe detalii va rugam sa ne contactati fie telefonic, fie pe email la adresa
caminrebeca@yahoo.com